Machinerichtlijn.eu

Op deze website vindt u informatie over de Machinerichtlijn. Er is korte informatie voor diegenen die snel een overzicht willen hebben van de richtlijn en meer diepgaande informatie voor hen die meer willen weten.

Machines zijn er in honderden soorten en maten. Om voor al deze machines in detail in wetgeving vast te leggen waaraan ze moeten voldoen, is een onmogelijke opgave. De Europese Unie heeft om deze reden globale wetgeving ontwikkeld in de vorm van de Machinerichtlijn. Ook voor andere producten is dit soort wetgeving beschikbaar.

De Machinerichtlijn is van toepassing op al die verschillende machines die er heden ten dage worden gemaakt in de Europese Unie. In de loop van zijn bestaan is gebleken dat het lastig is de teksten van de richtlijn te begrijpen en te interpreteren. Deze website wil u daarbij behulpzaam zijn. Uiteraard geldt ook voor deze website dat het ondoenlijk is in te gaan op de specifieke eisen voor een bepaalde machine. Om in dat geval toch een antwoord op uw vragen te krijgen zult u zich tot een specialist moeten wenden. De makers van deze website zijn u graag van dienst.

 


© 2008 - 2011 Machinerichtlijn - Realisatie: Kortsluiting | Sitemap - Disclaimer